بازار بزرگ تهران در آستانه سال نو میزبان شهروندانی است که قصد خرید مایحتاج و البسه عید و ماه رمضان را دارند. همزمانی ماه رمضان و عید نوروز باعث فرارسیدن پیش از موعد فصل خرید مردم شده است.
مردم ندارند، مردم فقیرن، اینا که میبینید همشون مسافرای خارجی ان، اونایی که میرن مسافرت، مسافرای خارجی ان، کلا هر کی بازاره مسافرای خارجیه هم وطن در خانه نشسته منتظر یه لقمه نونه.
اگه خودت پول دوکیلو آجیل داشتی بعد بیا اینجا حرف مفت بزن.مردم ایران فقیرترین مردم خاورمیانه هستن.درستی این حرفو میشه از میزان بزهکاری در جامعه،میزان مصرف کالای اساسی مثل گوشت وروغن... فهمید. این شلوغی هم که میبینی فقط برا یه سری خرید جزئی هست.طرف اگه پارسال میتونست سرتا پا لباس نو بخره، امثال فقط میتونه یه جفت کفش بگیره.
بقول آقای امید دانا : اونی که نداره هیچ وقت نداری خودشو جار نمیزنه , اونهایی که زار نداری و بدبختی میزنند پولدارهاش هستند , کم نیستند آدمهایی که چپ و راست نق میزنند و شکایت از گرانی و فقر میکنند اما هفته هفت روز تو بازار مشغول خریدند ! طرف میاد خرج جراحی زیبایی بینی اش میکنه , بدنش سراسر پر از خالکوبی های گران قیمت هست , موبایل آیفون چهارده تو دستش هست , ماشین جلوی درب خونه اش پارکه اما همچین زار نداری و فقر میزنه انگار که پونصد سال شام و نهار نخورده , امان از دست آدمهای حریص و طماع که شکم شون سیرایی نداره , شکم بعضی ها با یک ذره دو ذره سیر نمیشه
از برآیند مطالعه اظهار نظرها به استنباط حقیر، از هر دو طرف مثبت و منفی بگم به جای (مخالف و موافق) ادبیات و انشا و به کار بردن سخنان سخیف اظهار نظرها می شود فهمید که از افراد کم سواد و متوسط جامعه در این اظهار نظرها نقش دارند، و خواننده با برخورد به این سطع از شعور دچار تردید می شود ، لذا پیشنهاد می شود برای بالا بردن سطح آگاهی و شعور جامعه مدنی ایده آل هم نویسندگان رسانه و هم اظهار نظر کنندگان در هر مورد از ادبیات درست و انشای مناسب استفاده نمایند و از کلمات کوچه بازاری پرهیز نمایند، تا جامعه از به کار بردن ادبیات و انشای سخن به کسب کوچه بازاری پرهیز نمایند. با مرور آثار گذشتگان کسانی بوده اند رکیک گو که خارج لفظ قلم سخن رانده و آثارشان به چاب رسیده ، که بیان آن در جمع برای خواننده معذوریت ایجاب می نماید، ضمن اینکه رسالت رسانه ها اعتلای اخلاق متعالی و مدنی است.
اونهایی که می بینید اومدن برای خرید، اکثرا شغل آزاد دارن که با توجه به نرخ تورم، قیمت فروش محصولاتشون رو خودشون به صورت روزانه و هفتگی و ماهیانه تغییر می دن و با تورم پیش می رن، اون بدبخت بیچاره هایی هم که روزی شون دست دولته، سالی یکبار اون هم از چند ماه قبل از شروع سال و با کلی چک و چونه زدن و رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان و دولت، نهایت 20 درصد به حقوقشون اضافه بشه که سال به سال مفلس تر بشن و قدرت خریدشون کمتر